середа, 03 липня 2013 14:26

1,5 тисячі гривень за день заробляє перукар на наречених
6

Фото: Фото надані Катериною Соболєвою

"Літом у мене вихідних немає, - каже луцька перукарка Катерина Соболєва. – У суботу і неділю мій день починається о 4 ранку. До 13 години встигаю зробити зачіски 4-5 нареченим".

Катерина працює в одному із луцьких салонів краси.

"Власником салону є моя двоюрідна сестра, - розказує лучанка. – Коли брала мене на роботу, домовились, що по вихідних влітку у мене свій графік. Замовлення на весілля маю майже щодня. Дехто підводить і відмовляється за день чи два, але таке трапляється рідко. За день можу заробити і 1,5 тисячі гривень. Головне вгодити нареченій з першого разу, щоб не довелося переробляти".

До клієнток виїжджає додому. З собою возить ножиці, гребінці, фен, заколки і лак.

"Першу клієнтку записую на 5 годину ранку, - говорить Соболєва. – Замовниця оплачує мені таксі, якщо живемо у різних частинах міста. Вперше мушу побачити наречену за два тижні до весілля. Вона дивиться моє портфоліо. Обираємо зачіску, яка пасуватиме до її образу і сукні, робимо пробний варіант. Прошу дівчину купити усі необхідні лаки, пінки і невидимки. Але все рівно все вожу з собою, бо у метушні під час приготування до весілля дівчата можуть щось забути".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зачіску з каркасами, стрічками, підкладками роблять за 40 хвилин

За словами перукаря-стиліста, епоха шиньйонів і начосів відійшла у минуле.

"Серед наречених зараз користуються популярністю коси – французька і у формі риб'ячого хвоста, - розказує перукар. – Багато хто залишається вірним просто розпущеному волоссю. Злегка можу його підкрутити і затонувати кольоровим лаком. Хто хоче об'ємні кучері, прошу на ніч помити голову і сполоснути пляшкою пива. Запаху на ранок не буде, але зачіска триматиметься ідеально і локони не порозкручуються до самого вечора".

За одну зачіску бере від 200 до 350 грн. Розцінки залежать від складності і часу, який було затрачено на виконання роботи.

"Іноді час розрахувати важко. Буває, що приходжу, на 8 годину, як і домовлялися, а нареченій ще візаж роблять. Мушу чекати. Іноді домовляємося про зачіску лише для нареченої, а виявляється навести порядок на голові хочуть ще дружка, сестра і мама молодої. Ніколи і нікому не відмовляю, бо це мої гроші", - говорить Катерина.

Зараз ви читаєте новину «1,5 тисячі гривень за день заробляє перукар на наречених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі