пʼятниця, 06 липня 2007 20:09

14 млрд грн коштує модернізація ліфтів в Україні

Для ліквідації аварійності ліфтів в Україні необхідно 2 млрд грн, повідомив міністр з питань житлово-комунального господарства Олександр Попов в ході робочої поїздки в п"ятницю на ЗАТ "Отіс" (Київ), що є виробником ліфтів.

- Сьогодні в Україні функціонує близько 86 тисяч ліфтів, 32% з яких експлуатуються понад 25 років і не відповідають стандартам безпеки і якості. Тому їх потрібно замінювати, а на це потрібні значні капіталовкладення, - сказав Попів.

За оцінками міністра, ліквідовувати аварійність ліфтів можна протягом двох років при щорічному фінансуванні в 1 млрд грн. В той же час, за його словами, на повну модернізацію ліфтів по всій країні необхідно близько семи років за умови щорічного фінансування у розмірі 2 млрд грн.

При цьому Попів повідомив, що в 2006 році на модернізацію і капітальний ремонт ліфтів було виділено 200 млн грн, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «14 млрд грн коштує модернізація ліфтів в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі