вівторок, 25 листопада 2008 12:38

10 способів заробити на кризі

10 способів заробити на кризі
Ми звикли вважати, що фінансові проблеми неодмінно повинні підірвати наш бюджет, відняти останнє, позбавити заробітку. А якщо навпаки? Можливо, наші поради допоможуть вам не тільки благополучно пережити кризу, але і поліпшити матеріальний стан.

Способи для всіх
Продати квартиру зараз, купити велику навесні. Поки ціни на нерухомість стоять на місці, але незабаром можуть впасти на 8-10%, а наступного року - навіть на 30% (хоча такий оптимістичний прогноз розділяють не всі аналітики). У будь-якому випадку, зниження буде, і на ньому можна заробити. Актуально, якщо є інше житло.

Зіграти на фондовому ринку. Зараз акції багатьох компаній дуже дешеві - час купувати. Вже до весни багато аналітиків чекають 15-20-процентного зростання. Але готуйтеся забути про ці гроші років на 5. Плюс - постійний стрес.

Купити автомобіль. Нові авто почали падати в ціні на 7-10%, незабаром подешевшають і б/у. Можна зайнятися приватним перевезенням.

Побудувати будинок. Або завершити "заморожене" будівництво. Ціни на будматеріали з початку року знизилися в середньому на 15-20%, працівники готові скинути 5-7%, і це не межа.

Купити квартиру в Криму. І здавати відпочиваючим, яким не вистачає на Туреччину і Єгипет. "Ціна питання" - 60-150 тис. доларів (для порівняння - за ці гроші не купиш і "однушку" в Москві).

Спосіб для найнятих робітників
Зайнятися фрілансом. Зараз багато компаній відмовляються від штатних співробітників, оскільки витрати на їх утримання дуже великі кошти. Скористайтеся цим і запропонуєте свої послуги на непостійній основі. Хоча, якщо у вас немає інших джерел доходу, протягнути в кризовій ситуації буде важко.

Спосіб для працедавців

Найняти хороший і недорогий персонал. Зарплати поки не знижуються, але і зростання ніхто не чекає. На скороченні бонусів і преміальних можна заощадити до 30-50% річного фонду оплати праці.

Способи для малого бізнесу
Змінити профіль. Краще всього зараз зайнятися ремонтом або хлібопекарством - ці справи потрібні завжди, незалежно від кризи. Пекарня може приносити від 1,5-2 тис. доларів на місяць.

Організувати секонд-хенд. І заробите, і будинок від старого одягу очистите.

Навчитися шити. Вартість курсів кроєння і шиття - 200-400 длр на місяць. Пошив сукні у "приватника" коштує 300-400 грн, в ательє - 600-1000 грн, повідомляє Burocrats.ru.

Зараз ви читаєте новину «10 способів заробити на кризі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі