четвер, 24 травня 2007 15:47

10 найдивніших лотів інтернет-аукціону eBay

Віртуальний журнал Point.ru вирішив скласти десятку найдивніших і безглуздіших лотів, коли-небудь виставлених на всесвітньо відомому інтернет-аукціоні eBay.

10. Інтернет

Анонімний продавець виставив на продаж всю Всесвітню павутину зі стартовою ціною 1 мільйон доларів. Здається, ще ніхто не купив цей лот.

9. Детектор інопланетної активності

Прототип цього дивного приладу був створений в Бразилії. Виробники запевняли, що цей небагато покращений і перероблений магнітометр визначає активність літаючих тарілок і його працездатність була доведена, коли інопланетяни з"явилися в небі над Сан-Пауло. Остаточна ціна, за якою лот був проданий, - 135 доларів.

8. Сенс життя

Хтось відшукав горезвісний сенс життя і виставив його на аукціоні. Як з"ясувалося, на сенсі життя багато не заробиш - лот був проданий за 3, 26 долара.

7. Тестова модель російського космічного корабля

Цей незвичайний лот був виставлений на продаж однією російською компанією за скромну суму в 2 мільйони доларів, проте потім ціну прибрали, замінивши туманним словосполученням "невелика сума". Максимальна ставка за списаний космічний корабель Бор-5 ВКК досягла 25 200 доларів, проте потенційних покупців, імовірно, відлякала вартість доставки - 5 000 доларів.

6. Набір мисливця за вампірами

Набір мисливця-початківця: арбалет і стріли зі срібними наконечниками, осиковий кіл, пляшка зі святою водою та хірургічні інструменти. Всі предмети були в скриньці, виконаній з цілісного шматка дерева, чекаючи своєї години. Остаточна ціна: 4 550 доларів.

5. Висушена голова

З джунглів Еквадору було доставлено 26 висушених людських голів. Найвища ставка для цього лота - 25 доларів США.

4. Привид у пляшці

Продавець лота знайшов старовинний дерев"яний ящик під час розкопок, і, відкривши його, виявив всередині дві скляні пляшки і щоденник. Одна з пляшок випадково розбилася, і невдалого любителя старовини огорнув чорний дим. Другу пляшку і щоденник він забрав додому, і з тих пір, за його словами, його переслідувало щось, що він називав "Чорне створіння".

Бажаючи позбавитися другої пляшки (і привиду заодно), чоловік виставив другу закриту пляшку на аукціон. Учасникам торгів так сподобалася ця історія, що ціна лота злетіла до 90 мільйонів доларів. Проте невідомо, чи був лот придбаний, і чи відвідували покупця надприродні сили.

3. Ракета Falcon

На аукціон була виставлена справжня ракета, щоправда, не оснащена належним чином. Найвища ставка - 3 950 доларів США.

2. Нігті серійного вбивці

У 1979 Лоуренс Біттейкер і Рой Норріс убили 5 чоловік у Південній Каліфорнії. В 2007 році нігті одного з серійних вбивць, Роя Норріса, були продані на аукціоні всього за 9,99 доларів США.

Нігті були приклеєні до різдвяної листівки, підписаної Норрісом від руки, з відбитком його великого пальця як підпис і підтвердження достовірності нігтів.

1. Полотно "Життя, уражене хворобою"

Досить похмурий автопортрет чоловіка, відомого під ім"ям "Гарольд". Відомо, що в 2001 році йому поставили діагноз "рак мозку". Розуміючи, що він більше не зможе піклуватися про свою дружину, страждаючу від розсіяного склерозу, він приставив до її голови двостволку і натиснув на курок. Потім він застрелився. Будинок, в якому відбулося вбивство і самогубство, був проданий, і нові власники виявили полотно. У будинку почали відбуватися дивні речі. Собака нових господарів вив, ледве углядівши картину, тому "Гарольду" довелося піти на аукціон.

Зараз ви читаєте новину «10 найдивніших лотів інтернет-аукціону eBay». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі