субота, 12 жовтня 2019 17:00
Сергій Дзех
Сергій Дзех
Журналіст, редактор

Золота людина

– Це не лікарі! З умираючих тягнути гроші можуть тільки виродки, – каже Іван.

Говоримо про завідувача поліклініки Національного інституту раку Аркадія Висоцького та хіміотерапевта Олександра Шепеля. Їх арештували наприкінці вересня. Вимагали з пацієнтів гроші за ліки, що держава надає безкоштовно. Пропонували зробити благодійний внесок. У справі проходять сім пацієнтів, які сумарно віддали медикам майже 40 тис. грн.

– У мене двоє дядьків від раку померли. Коли людям кажуть, що в них онкологія, в голові туманиться. Деякі так звані лікарі цей стан і використовують. Збивають гроші, – продовжує Іван. – Хоча обом родичам із лікуванням пощастило. Була безкоштовна хімія. І лікарі трапилися людяні.

– Наживаються на пацієнтах усюди. Деякі медики таке виробляють, що цим онкологам і не снилося, – говорить наступного дня знайома медсестра Вікторія. – Кілька років тому працювала в одному закладі. Головний лікар за самотніми старими доглядав. Усі думали, золота людина. А виявилося, входив у довіру і вмовляв переписати на нього житло. Обіцяв до кінця життя безкоштовно лікувати. Квартир шість забрав. Колишніх власників відправляв у будинок для літніх або в якусь дешеву хату в забитому селі.

– І де зараз лікар? – питаю.

– Чотири роки тому продав квартири, бо хтось із колег йому пригрозив, що заявить у поліцію. Втік у Крим. Отримав там солідну посаду в лікарні. Тепер його не дістати. Ті свого не здадуть

Зараз ви читаєте новину «Золота людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі