субота, 09 лютого 2019 09:05
Сергій Дзех
Сергій Дзех
Журналіст, редактор

Совість загризе

– Знайомий Олег позичив у колеги 4 тисячі доларів. Без розписки. А потім звільнився і з'їхав на іншу квартиру. І ніхто ж його не вбиває, – розповідає Ігор.

Говоримо про пару одеситів, яких біля суду в Миколаєві з рушниці розстріляв родич. Кілька років тому позичив у подружжя 40 тисяч доларів. Не віддавав. Ті звернулися до суду. 30 січня він ухвалив рішення на їхню користь. Учасники засідання вийшли на вулицю. Позичальник дістав із машини зброю і вбив подружжя.

– Страшна історія. Я маю купу знайомих, які часто борги не повертають. Правда, беруть невеликі суми. Олег їх усіх переплюнув, – продовжує Ігор. – Узяв валюту ще на початку літа в колеги. Наплів про хвору матір. Той, наївний, дав. А Олег за них купив авто. На роботу ним не їздив, щоб не видати себе. А як хитро далі зробив: коли цей колега пішов у відпустку, звільнився. Квартиру іншу зняв. Каже: "Так вийшло. Але про борг пам'ятаю. Віддам колись". Я йому не вірю. Насправді, радіє, що людину надурив. Я би здав. Але боюся, як щось йому зроблять – мене совість загризе.

На вихідних списуємося з Ігорем у Facebook. Жартома цікавлюся, чи живий ще знайомий.

– Тут ціла драма сталася, – відказує Ігор. – На днях з Олегом у супермаркеті зустрілися. Побитий – очі запливли, ніс зламаний. Через спільних знайомих колега таки дізнався, куди він з'їхав. Прийшов із родичем вибивати борг. Лупили Олежку, аж іскри сипалися. А потім пішли. Питаю: "Заяву в поліцію подаватимеш?"

– А він що? – цікавлюся.

– Посміхнувся: "Ні, бо того ж дня колега злякався відповідальності і запропонував: я не подаю заяву про побиття, а він забуває про борг. Ідеальна угода"

Зараз ви читаєте новину «Совість загризе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі