понеділок, 21 червня 2021 17:00
Сергій Дзех
Сергій Дзех
Журналіст, редактор

Надія на Bellingcat

– Упевнився, що зробив правильний вибір, коли проголосував за Зеленського. Оце єдина радість від плівок, – каже Сергій.

Продивився чотири серії розслідування журналістів Bihus.info. Розповідали про роль кума Путіна Віктора Медведчука в українській політиці за часів президентства Петра Порошенка. Виклали записи нібито його телефонних дзвінків до російських урядовців і помічників глави Кремля. Домовлявся про закупівлю електрики та знижку на газ для України на умовах Москви. Із терористами ДНР і ЛНР дружньо обговорював закупівлю вугілля та обміни полоненими. Сміявся, коли зривалися. Деякі затягував. У багатьох розмовах повторював, що це рішення "головного", натякаючи на п'ятого президента.

– Виходить, що Порошенко вів подвійну гру. З одного боку казав, що Медведчук ніякої ролі не відіграє. А з іншого, з його допомогою вів підпільні переговори з Москвою, – додає Сергій. – Я ніколи не вважав Петра Олексійовича святим. Але, якщо ці плівки правдиві, то він перейшов межу.

У партії "Європейська солідарність" записи назвали скомпільованими. Це атака на головного опозиційного політика України з боку Офісу президента, ­заявили.

– Не все так просто, – каже сусід Ігор. Підтримував Порошенка у другому турі. Ходив на мітинги, де президенту дякували за роботу. – Плівки мутні. Голосу глави держави на них немає. Ймовірно, Зеленський хоче нахабно й остаточно усунути конкурента. Але в нас є одна надія.

– Яка? – питаю.

– Розслідування групи Bellingcat про зрадника в Офісі президента. Чекаємо фільм. Рейтинг Зе розлетиться на друзки.

Зараз ви читаєте новину «Надія на Bellingcat». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі