понеділок, 21 травня 2018 09:21

"Змушували розстрілювати бійців з Іловайського котла" - бойовик-втікач зробив зізнання

"Змушували розстрілювати бійців з Іловайського котла" - бойовик-втікач зробив зізнання
Бойовик розповів, як його змушували розстрілювати військових з Іловайського котла. Фото: Вчасно

Бойовик-втікач розповів, як в ДНР його змушували розстрілювати українських військових під час Іловайського котла.

Донеччанин втік від бойовиків після того, як його разом з малолітніми "товаришами по службі" хотіли відправити "зачищати" котел. Хлопця забрали в "армію" ДНР, коли йому було 19 років, передає "Вчасно".

Екс-бойовик розповів, що примусовій "службі" підлягали навіть неповнолітні. Навчанням бойовиків займалися куратори з Росії. Через кілька тижнів їх як гарматне м'ясо відправили на фронт.

За словами донеччанина, наказ "командування" добивати поранених українських військових під час боїв за Іловайськ викликав шок у бойовиків.

"Охороняти техніку - це одне, а вбивати людей, які мені нічого не зробили - це зовсім інше. У мене багато знайомих в інших областях України, я вирішив, що просто не зможу" - згадує бойовик.

Крім того, після втечі хлопцеві довелося кілька років ховатися від колишніх "бойових побратимів" у "сірій" зоні. У Донецьку хлопця чекав розстріл.

На мирну територію йому вдалося повернутися за програмою СБУ "На тебе чекають вдома".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Авдіївки бойовики обстріляли позиції ЗСУ — фото та відео

За програмою СБУ на Донеччині суд звільнив від кримінальної відповідальності 2 колишніх бойовиків. Програмою "На тебе чекають вдома" скористалося 242 колишні учасники незаконних збройних формувань терористичних організацій ЛДНР.

Зараз ви читаєте новину «"Змушували розстрілювати бійців з Іловайського котла" - бойовик-втікач зробив зізнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі