четвер, 25 жовтня 2018 18:29

ЗМІ назвали кількість фрегатів, які США може передати Україні

ЗМІ назвали кількість фрегатів, які США може передати Україні
У 2000-х роках на цих кораблях проходили стажування українські військові моряки / фото: УМП

У Генеральному штабу ЗС України повідомили деякі деталі про передачу США фрегатів типу "Oliver Hazard Perry".

Зокрема стало відомо про кількість одиниць, на які розраховує український військовий флот – це 2 або 3 одиниці, пише Фокус.

"Будемо брати. Дорого, але в нашому випадку інших варіантів немає, будувати з нуля такі кораблі ще дорожче і довго. Поки немає точної інформації, два або три фрегата ми можемо отримати. Наскільки мені відомо, питання обговорюється на дипломатичному рівні. Діалог був ініційований після заяви спецпредставника Курта Волкера про зняття ембарго на поставки зброї в Україні", - цитує видання висопоставленого чиновника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт привідкрив таємницю "москітного флоту" України

Така кількість аргументована досвідом Польщі, що з початку 2000-х років має на своєму озброєнні 2 такі фрегати:

"Три кораблі – це можливість планування. Якщо перший знаходиться на ремонті, другий – на бойовому чергуванні, третій – готується заступити на службу. У поляків два таких фрегата, якщо один в ремонті, то на другий зростає навантаження. Наскільки мені відомо, вони зараз шукають шляхи покупки ще одного фрегата такого типу", - пишуть журналісти.

Керівництво США направило через військового аташе посольства Сполучених Штатів Америки листа на адресу Міністерства оборони України щодо надання військово-технічної допомоги Збройним силам України, у тому числі для Військово-морських сил ЗС України. У числі запропонованого розглядається питання щодо отримання фрегатів типу "Oliver Hazard Perry", які знаходяться у розпорядженні ВМС США.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ назвали кількість фрегатів, які США може передати Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі