вівторок, 13 березня 2018 18:29

Зі смертю Путіна війна на Донбасі не закінчиться - експерт

Зі смертю Путіна війна на Донбасі не закінчиться - експерт
Володимир Путін прагне відновити Російську імперію та включити туди Україну як колонію. Але з його смертю конфлікт на Донбасі не завершиться. Фото: Еспресо.TV

Війна на Донбасі не закінчиться зі смертю Володимира Путіна, бо Україні зараз протистоїть ціла політична система.

Так вважає 39-річний Богдан Петренко, заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму. Gazeta.ua розповів про плани Путіна на рахунок України.

"Дехто вважає, що після смерті Путіна вирішимо питання Донбасу. Але проблема Придністров'я (конфлікт, який розпочався на початку 1990-их між центральною владою Молдови та самопроголошеною республікою Придністров'я – Країна) виникла ще за правління Бориса Єльцина й зміна влади ніяк на неї не вплинула. Усе залежить від того, чи погодиться Європа збільшити тиск на Путіна. Олігархи з його оточення вже незадоволені - через санкції щомісяця втрачають мільярдні суми. Змушують піти на поступки в українському питанні. Подальший розвиток подій залежить від того, що він обере : підтримку оточення чи можливість стати супер-лідером нації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія витіснить українців із Криму й заселить його військовими - експерт

З одного боку маємо Путіна, на якого тисне весь західний світ. Але робить це якось не дуже цілеспрямоване. Тому він буде продовжувати формувати колонії, щоб досягти своєї мети – відновити Російську імперію.

Відновлення Донецької та Луганської області можливе тільки військовим шляхом. Але зараз ми на це не спроможні, бо військовий бюджет України в 15 раз менший за російський.

Ще один варіант – Україна перетворюється на колонію Росії й до неї приєднуються Донеччина та Луганщина, але як автономні республіки. Фактично це означає внутрішню окупацію", - розповів експерт.

Раніше Богдан Петренко розповів про шляхи повернення окупованих територій. Вважає, що конфлікт на сході України закінчиться вже у цьому році.

Зараз ви читаєте новину «Зі смертю Путіна війна на Донбасі не закінчиться - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі