четвер, 01 жовтня 2020 00:27

Зі скандалом пройшло засідання Тристоронньої контактної групи: подробиці зустрічі

Зі скандалом пройшло засідання Тристоронньої контактної групи: подробиці зустрічі
Відбулося чергове засідання ТКГ. Фото: Українська правда

Чергове засідання Тристоронньої контактної групи відбулося в режимі відеоконференції.

Голова делегації України Леонід Кравчук закликав Росію розблокувати переговори з врегулювання конфлікту на Донбасі та просив зосередитися на важливих для українців питаннях, повідомляє Офіс президента.

Обговорення процедурних питань тривало близько чотирьох годин. Конкретних результатів досягти не вдалося.

"Не висувайте нам ультиматумів. Ми не в СРСР і не під Кремлем. Україна — незалежна держава, яка не дозволить диктувати їй будь-які умови!" — сказав Кравчук.

Голова української делегації закликав не створювати "каменів спотикання", а "рухатися вперед, зосередившись на посиленні режиму припинення вогню, звільненні утримуваних сторонами осіб, розв'язанні проблем, у вирішенні яких зацікавлені прості люди".

Російська сторона після засідання звинуватила Україну у "фактичному припиненні" виконання Мінських домовленостей і "виході" з угод. Представник РФ Борис Гризлов заявив це в контексті того, що український парламент не змінив постанову, щоб дозволити вибори на окупованому Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ТКГ відхрестилися від участі Тищенка в переговорах щодо Донбасу

Нагадаємо, представники бойовиків у Тристоронній контактній групі та Росія висунули ультиматум українській делегації. Вони вимагають, щоб Верховна Рада змінила постанову про місцеві вибори, інакше вони відмовляться від обміну утримуваними особами.

Зараз ви читаєте новину «Зі скандалом пройшло засідання Тристоронньої контактної групи: подробиці зустрічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі