понеділок, 03 лютого 2020 18:28

Зеленський розповів про майбутній обмін полоненими

Зеленський розповів про майбутній обмін полоненими
Зеленський очікує узгодження списків полонених. Фото: ВВС

Найближчим часом президент Володимир Зеленський очікує узгодження списків для повернення полонених українців із тимчасово окупованих територій.

"Обмін наших полонених, я би його назвав – повернення українських громадян додому, – це одна з наших пріоритетних глобальних задач. Можна сказати, наша місія, з якою, мені здається, ми непогано справляємось", - сказав президент на спільному брифінгу з президентом Туреччини 3 лютого, передає "Українська правда".

Зеленський повідомив, що переговори щодо обміну тривають у Мінську в рамках Тристоронньої контактної групи щодо осіб, які перебувають за ґратами і у підвалах ОРДЛО, та з Росією. У Мінську українська сторона вже віддала в роботу свій список.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пропонує США активізуватися в деокупації Донбасу і Криму

"Там готується список, він дуже великий. Я думаю, найближчим часом будуть дати першої частини. Чому першої, тому що дійсно там (в ОРДЛО) дуже багато людей. Другий трек – це розмова з російською стороною щодо обміну полонених, які знаходяться в Криму чи на території РФ. Там теж почалась робота. Я впевнений, що теж найближчим часом будуть дати. Вся наша команда над цим дуже важко але таки працює", - сказав президент.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у понеділок, 3 лютого. Церемонія зустрічі відбулася у Маріїнському палаці.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів про майбутній обмін полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі