пʼятниця, 28 червня 2019 13:12

Зеленський надав громадянство особам, які захищали територіальну цілісність України

Зеленський надав громадянство особам, які захищали територіальну цілісність України
Українське громадянство надали особам, які захищали територію нашої держави. Фото: gdb.rferl.org

Президент України Володимир Зеленський надав громадянсто 14 особам, які захищали територіальну цілісність і суверенітет України.

Відповідний указ №466/2019 розмістили на сайті глави держави, повідомляє прес-служба президента.

До переліку входять "особи, прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали український паспорт, якому 100 років

Це Дмитро Бєлогорцев, Давід Гачечіладзе, Абдул Джаліл, Тачі Джафаров, Рудольф Єгоренко, Тенгіз Занадзе, Гіоргі Кахніашвілі, Валерій Колот, Мераба Концелідзе, Мамуку Музашвілі, Юрій Савілов та Левані Хуцішвілі.

Арсланбека Карімова та Юлію Толопу приймуть до громадянства України "як осіб, які мають визначні заслуги перед Україною".

"Президент запевнив, що це лише перші рішення щодо надання громадянства України особам, які захищали суверенітет і територіальну цілісність України. Наступні будуть ухвалені після надходження матеріалів від Міграційної служби та їхнього розгляду у встановленому порядку", - йдеться у повідомленні.

"Відтепер з боку президента не буде штучного гальмування чи затягування цього процесу, як це було у минулі роки", - додав президент, повідомляє прес-служба.

Дмитро Рубашевський із позивним - Друг Ганс - доброволець із Білорусі. Захищає Україну з 2015-го. Він - командир взводу, нагороджений медаллю за захист Бутівки та орденом "Народний Герой України".

Дмитро практично не виїжджав із бойових позицій і врятував життя понад десяток поранених побратимів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський надав громадянство особам, які захищали територіальну цілісність України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі