вівторок, 22 жовтня 2019 18:30

Зеленський боїться назвати Росію ворогом - Жданов

Зеленський боїться назвати Росію ворогом - Жданов
Росія буде контролювати Україну через ОРДЛО. Фото: Антикор

Заради "нормандських перемовин" президент Володимир Зеленський наблизив Україну до громадянської війни.

Підтримуючи "формулу Штайнмаєра", він визнав, що альтернативи Мінським домовленностям немає, каже в коментарі Gazeta.ua військовий експерт Олег Жданов.

"За 5 років всі вже прочитали ці домовленості та розуміють, що надання особливого статусу ОРДЛО призведе до федералізації нашої країни", - каже він.

Експерт вважає, що завдяки запровадженню "формули Штайнмаєра" Росія матиме можливість контролювати Україну.

"Радикалізація суспільства зростатиме, бо є люди, що воювали чи втратили на війні рідних, а є частина, яка хоче повернути добросусідські відносини з РФ", - говорить Жданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і Макрон поговорили про Україну

Україна має визнати Росію як другу сторону конфлікту.

"УВ Зеленського є погана риса – він боїться назвати Росію ворогом і заявити, що на Донбасі є російські війська. Він каже "військові" і не може уточнити, чиї вони, звідки прийшли до нас. Навіть в ООН він сказав, що ми потерпаємо від російської агресії, а не "від російської військової агресії". Сьогодні ми повинні визначити місце РФ за столом перемовин: чи вона держава, що пропонує мирні ініціативи врегулювання війни на Донбасі, як прописано в меморандумі ОБСЄ та Мінських домовленостях, чи вона держава-агресор, як прописано у нашому законодавстві. На міжнародній арені всі вважають, що у нас громадянська війна, бо РФ заявляє, що "їхтамнєт", а ми навіть позов проти РФ подали за підтримку фінансування бойовиків", - додає він.

Планом А поки є Мінські угоди та переговори "нормандської четвірки". У разі провалу Україна домагатиметься від світової спільноти розгортання на Донбасі миротворчої місії.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський боїться назвати Росію ворогом - Жданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі