четвер, 22 квітня 2021 14:13

Затримані на кордоні з Росією пособники ДНР дали важливі свідчення - відео

Затримані на кордоні з Росією пособники ДНР дали важливі свідчення - відео
Затриманий чоловік здав паспорти ДНР та РФ. Фото: mvs.gov.ua

Члена танкового батальйону та бухгалтерку охоронної фірми так званої ДНР затримали українські прикордонники під час спроби потрапити на підконтрольну Україні територію з боку Російської Федерації.

Про це розповіли в пресслужбі МВС України й відділі комунікації СБУ.

"Оперативні працівники Харківського прикордонного загону отримали інформацію щодо можливого перетину кордону з Росії в Україну особами, які брали участь у діяльності незаконних збройних формувань на тимчасово окупованій території України. Спільно з СБУ охоронці кордону виявили в пункті пропуску "Гоптівка" громадянина України 1990-го і громадянку України 1976 року народження, які прямували з тимчасово окупованої території через РФ в Україну", - повідомили в МВС.

Під час перевірки прикордонники отримали підтверджувальні матеріали щодо діяльності затриманих у незаконних збройних формуваннях. І направили повідомлення до СБУ про протиправні діяння, що містять ознаки кримінального правопорушення, пов'язаного з діяльністю в складі терористичної організації.

Як удалося з'ясувати контррозвідникам СБУ, затриманий мешканець міста Лиман планував таємно відвідати родичів на підконтрольній Україні території. Від українських правоохоронців чоловік намагався сховатися недарма - він виявився учасником танкового батальйону терористичної організації ДНР в окупованому селищі Мічуріному, працював у службі забезпечення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ знайшла схрон із вибухівкою та викрила 10 бойовиків

"Зараз учасник НЗФ співпрацює зі слідством. Він надав важливі свідчення про конкретні обставини російської збройної агресії та військового забезпечення РФ бойовиків ДНР. Чоловік повідомив СБУ про участь кадрових російських військових у координації дій найманців, постачанні танків й іншої військової техніки з РФ. Також він здав власні паспорти ДНР і РФ", - розповіли СБУ.

Як розповіла жінка, вона - мешканка Донецька.З 2014-го до 2019 року працювала бухгалтером в охоронній організації так званої ДНР. Але через утиск із боку колишнього чоловіка, бойовика ДНР, вирішила виїхати на підконтрольну Україні територію. Їхала через територію Росії.

З обома затриманими проводять слідчі дії та готують матеріали для передання до суду.

В аеропорту Харкова затримали громадянина Туреччини.

Чоловік прилетів в Україну зі Стамбула. У Німеччині його з вересня 2020 року розшукують за шахрайство.

47-річного чоловіка затримали й передали Нацполіції. Проінформували працівників українського бюро Інтерполу в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Затримані на кордоні з Росією пособники ДНР дали важливі свідчення - відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі