середа, 19 лютого 2020 04:25

Засідання Радбезу ООН: країни ЄС підтримали Україну

Засідання Радбезу ООН: країни ЄС підтримали Україну
5 країн ЄС виступили із заявою на підтримку України. Фото: Укрінформ

Бельгія, Естонія, Франція, Німеччина та Польща виступили із заявою на підтримку України.

"Країни ЄС – нинішні члени Ради безпеки ООН Бельгія, Естонія, Франція, Німеччина та Польща цілковито підтримують незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах. Ми засуджуємо незаконну анексію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також дестабілізацію окремих районів Донецької та Луганської областей", йдеться в заяві, яку зачитав остійний представник Естонії при ООН Свен Юргенсон.

У заяві відзначається, що Росія здійснює фінансову та військову підтримку самопроголошених так званих ДНР та ЛНР, порушує фундаментальні принципи міжнародного права, внаслідок чого 3,5 мільйона осіб потребують гуманітарної допомоги та захисту.

Зазначається, що результати саміту в Нормандському форматі 9 грудня 2019 року мають лежати в основі подальшої роботи з вирішення конфлікту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонія на Радбезі ООН: Росія не збирається припиняти вогонь

Зранку 18 лютого бойовики атакували позиції підрозділів Об'єднаних сил України поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного, що поблизу Золотого, тривав бій, у якому Україна зазнала втрат.

Під час засідання Ради безпеки ООН у Нью-Йорку, представниця США звинуватила Росію у зриві Мінських домовленостей.

Зараз ви читаєте новину «Засідання Радбезу ООН: країни ЄС підтримали Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі