вівторок, 02 жовтня 2018 17:15

"Заробив півмільйона, купив квартиру" - розкрили схему фальшивих перепусток в АТО

"Заробив півмільйона, купив квартиру" - розкрили схему фальшивих перепусток в АТО
Перепустки в зону АТО: злочинець заробив круглу суму на фальшивках. Фото: DW

На Донеччині у місті Краматорськ злочинці 3 роки незаконно оформляли перепустки на тимчасово окуповані території, користуючись вкраденою базою СБУ.

Зловмисники користувалися ідентифікаторами, ключами, логінами та паролями Електронного реєстру дозволів для переміщених осіб у районі проведення АТО. Про це повідомляється у рішенні Краматорського міського суду.

Група бандитів "працювала" із 2015 по 2018 рік. Організував схеми уродженець Торезу (Донецька область). За послуги вони брали від 200 до 500 грн, які їм переводили на банківські картки.

"Фігурант справи, за попередньою змовою з невстановленою особою, своїми протиправним діями здійснив несанкціоноване втручання у роботу автоматизованої системи, що призвело до підробки та спотворення процесу обробки інформації", — повідомляється у вироку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали ліквідованого снайпера Харзу із банди ДНР

Злочинці "заробили" 420 тис. гривен, на які один придбав квартиру. Обвинувачений свою відповідальність визнав і пішов на угоду зі слідством.

"Його звільнили від основного покарання у вигляді 3-річного позбавлення волі за умови, що він за рік не вчинить нових злочинів", - зазначається.

Найкращий спосіб для РФ допомогти людям на Донбасі, де триває війна, – це обрати мир в Україні. Про це заявив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

Зараз ви читаєте новину «"Заробив півмільйона, купив квартиру" - розкрили схему фальшивих перепусток в АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі