понеділок, 19 квітня 2021 05:35

Загострення на Донбасі: в ОБСЄ закликали виконувати Віденський документ

Загострення на Донбасі: в ОБСЄ закликали виконувати Віденський документ
Генсек ОБСЄ також закликала утриматися від подальшої ескалації. Фото: europeanwesternbalkans.com

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде й генсек цієї організації Гельга Шмід обговорили ескалацію на східних кордонах України й закликали до виконання Віденського документа.

Про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

"Ми з генеральним секретарем провели плідну дискусію… щодо посилення напруження в Україні й навколо неї. Ми підкреслили, що держави-учасниці мають діяти відповідно до Віденського документа, який є головним елементом нашої спільної безпеки й важливим інструментом зміцнення довіри для зменшення воєнних ризиків", - заявила Анн Лінде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мир на Донбасі може залежати від членства України в НАТО

Вона додала, що Шведське головування в ОБСЄ й надалі сприятиме деескалації та запобіганню конфліктів відповідно до принципів і зобов'язань організації. Генсек ОБСЄ також закликала утриматися від подальшої ескалації.

У порівнянні з минулим роком Росія у 1,5 раза збільшила польоти розвідувальної авіації. Рівень воєнної загрози поблизу українських кордонів зріс. Водночас, наразі критичну лінію окупанти не перейшли, повідомив командувач Збройних сил України Сергій Наєв.

Зараз ви читаєте новину «Загострення на Донбасі: в ОБСЄ закликали виконувати Віденський документ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі