вівторок, 19 травня 2020 18:29

З Росії витурили сербського найманця, який воював за ДНР
4

Ростовський обласний суд РФ відмовився задовольнити скаргу сербського найманця Горана Чирича щодо його екстрадиції.

Як пише "Обозреватель", аргументу, що в Сербії Чирича "можуть переслідувати за участь у війні на Донбасі", суд не врахував.

46-річний Горан Чирич приїхав на окуповану частину Донецької області 2015 року, оскільки вирішив допомогти братам-слов'янам у боротьбі проти фашизму. Майже одразу потрапив у батальйон "Пятнашка". Разом з іншими найманцями був направлений під Мар'їнку, пізніше воював проти українців у Дебальцевому.

У так званій ДНР одружився із місцевою жителькою – донецькою вчителькою Лілією Шевченко, активною прихильницею "руської весни". І навіть отримав громадянство ДНР, оскільки в Сербію повертатися не збирався.

Документи про участь Чіріча у війна на Донбасі
Фото: myrotvorets.center
Горан Чіріч
Горан Чіріч
Горан Чіріч

У серпні 2019 року Чирич спробував в'їхати в Росію, однак був затриманий за запитом Інтерполу та доставлений у СІЗО. Виявилося, що в розшук чоловіка 2019 році подала влада Сербії. Чирич звинувачується в тому, що з лютого до червня 2015 року на території Сербії вчинив "пособництво у зловживанні посадовим становищем директором підприємства "Антомар-РС Ойл".

Дружина найманця розповідала росЗМІ, що звинувачення проти її чоловіка підібрано навмання, а насправді його хочуть повернути до Сербії, щоб покарати за службу у складі збройних сил псевдореспубліки.

Ростовський обласний суд РФ визнав підстави для екстрадиції сербського найманця законними. Також судді не взяли до уваги аргументи захисту про те, що Чирич є громадянином так званої ДНР, оскільки "вони не базуються на законі та чинних міжнародних нормах права".

Відтепер на Чирича знову чекає суд, але вже сербський.

Українці отримали відео з військовослужбовцями збройних сил РФ на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «З Росії витурили сербського найманця, який воював за ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі