пʼятниця, 23 жовтня 2015 19:32

З початку війни на Донеччині зруйновано 9 тисяч будинків

З початку війни на Донеччині зруйновано 9 тисяч будинків
Фото: golosno.com.ua

З початку військових дій на території Донецької області, підконтрольній українській влади, зруйновано і пошкоджено понад 9,2 тис. будинків і об'єктів інфраструктури, а попередня сума збитку оцінюється фахівцями в 3 млрд грн, заявила директор Департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх інвестицій Донецької облдержадміністрації Оксана Головко в ході засідання колегії ОДА у п'ятницю.

За словами директора профільного департаменту, повністю або частково зруйновані майже 7,5 тис. об'єктів житлового фонду, 1,4 тис. оОб'єктів електропостачання, 69 об'єктів газопостачання, 29 закладів охорони здоров'я, 39 шкіл і 24 дитячих садків, 33 об'єкта дорожньо-транспортної інфраструктури та інші.

"Головко підкреслила, що сума збитку не є остаточною, постійно уточнюється в бік збільшення. Тільки за останні 2-3 тижні з'явилася можливість без загрози життю провести обстеження та облік руйнувань на окремих територіях в безпосередній близькості від лінії зіткнення", - повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

Так, потребують відновлення близько 320 км доріг державної і 298 км доріг комунальної власності, що мають стратегічне значення. Загальна вартість робіт з відновлення становить 4 млрд грн.

Крім того, на території області, підконтрольній українській влади, зруйновано 6 мостів і шляхопроводів, 9 в аварійному стані. Для їх будівництва та ремонту потрібно 214 млн грн.

"З цією метою облдержадміністрація продовжує роботу по взаємодії з міжнародними організаціями. Щоб уникнути дублювання фінансування проектів з різних джерел і забезпечити доступ громадськості до інформації про проекти та стадіях їх реалізації, структурними підрозділами Донецької ОДА розробляється інтерактивна карта відновлення території області", - підкреслили в прес -службі.

Зараз ви читаєте новину «З початку війни на Донеччині зруйновано 9 тисяч будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі