Ексклюзиви
субота, 23 листопада 2019 10:38

З апельсинами і сучасним спортзалом - як живуть десантники у військовій частині
43

День десантника у військовій частині під Полтавою.
Фото: Анна Чапала
День десантника у військовій частині під Полтавою.
День десантника у військовій частині під Полтавою.
День десантника у військовій частині під Полтавою.
День десантника у військовій частині під Полтавою.

81 окрема аеромобільна десантно-штурмова бригада під Полтавою відзначила День десантника.

Кореспондент Gazeta.ua побувала у військовій частині, дізналася, як живуть десантники, побачила їхній побут.

Територію військової частини показує старший офіцер відділення морально-психологічного забезпечення, капітан Анатолій Коломієць.

У казармі чути сміх та розмови. До військових зайшли рідні, аби подивитись, де вони живуть та як проводять вільний час. На стіні намальований великий символ ДШВ. Усередині тепло, застелені ліжка, у кожного є шафа, тумбочка для особистих речей. Складені бронежилети, каски та одяг. У кінці казарми є невеликий спортивний зал оснащений сучасними тренажерами.

"Підрозділ на Полтавщині дислокується не так давно. До цього ми були в Донецькій області. Ця територія підрозділу була в занедбаному стані. Було багато сміття, кущів, довелось все прибирати, чистити, доводити до ладу", – розповідає Анатолій Коломієць.

"Міністерство оборони профінансувало ремонт приміщень. Так як основна частина військовослужбовців перебуває в ООС, а строковики і невеликий колектив контрактників знаходяться у підрозділі. Строковики виконали по чотири стрибки з парашутом. Це і нічні стрибки, зі зброєю, рюкзаком десантника. Проводимо стрільби, заняття з тактичної підготовки, бойової, вогневої", - додає Коломієць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку зброю отримає армія до кінця року

У їдальні пахне апельсинами. Кухарі готуються до обіду. Сьогодні буде суп, картопляне пюре, курячі стегенна, салат, хліб, апельсин та сік

"У підрозділі я вже пів року. У виборі професії сумнівів не було. Пройшов курс молодого бійця. На початку було важко – марш-кидки, лопати, автомати – все це нове для нас. Головне знайти себе в колективі, а все інше можна вивчити", - каже військовий Олександр.

Бригада знаходиться у районі проведення Операції об'єднаних сил у Донецькій області. Бойовий шлях десантників розпочався у листопаді 2014 року з боїв за Донецький аеропорт та продовжився обороною населених пунктів Опитне та Водяне до березня 2016 року. Із січня 2016-го підрозділи бригади виконували бойові завдання поблизу Зайцевого, після чого була оборона Новгородського, промислова зона Авдіївки та Світлодарська дуга.

Двом військовослужбовцям 81 окремої аеромобільної десантно-штурмової бригади присвоїли звання Героїв України - старшому лейтенанту Івану Зубкову, який загинув унаслідок підриву бойовиками другого поверху нового терміналу Донецького аеропорту, та сержанту Ігорю Брановицькому, якого застрелив російський терорист "Моторола".

Поблизу Горлівки нацгвардійці просунулися вперед, захопили важливу висоту і відбили у противника частину місцевого кладовища.

Зараз ви читаєте новину «З апельсинами і сучасним спортзалом - як живуть десантники у військовій частині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути