четвер, 28 травня 2020 14:47

Воював на боці бойовиків і в ЗСУ: чоловіка засудили до позбавлення волі

Воював на боці бойовиків і в ЗСУ: чоловіка засудили до позбавлення волі
Ексбойовик ДНР отримав суворе покарання. Фото: pixabay.com

Колишнього учасника НЗФ РФ у Донецькій області засудили до 6,5 року позбавлення волі.

Як повідомляє Офіс генерального прокурора, Орджонікідзевський райсуд Маріуполя виніс вирок чоловіку, який брав безпосередню участь у злочинній діяльності терористичної організації.

Суд встановив, що у липні 2014 року уродженець Кривого Рога за власним бажанням вступив до лав одного з незаконних збройних формувань РФ. До квітня 2015-го воював проти військових підрозділів ЗСУ на території Донецької та Луганської областей, зокрема в районі міст Міусинськ, Дебальцеве, Фащівка й у Старобешівському районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ розслідує справу віцеадмірала Чорноморського флоту РФ

Навесні 2016 року чоловік змінив політичні вподобання. Намагаючись спокутувати провину, звільнився з лав НЗФ і вступив до складу одного з підрозділів ЗСУ. Впродовж року брав участь у збройних протистояннях з колишніми "побратимами".

Ці обставини, а також щире каяття чоловіка й активне сприяння в розкритті злочину враховано судом під час призначення покарання.

На думку експерта, президент Володимир Зеленський не дає чітких відповідей щодо агресії Росії проти України.

Зараз ви читаєте новину «Воював на боці бойовиків і в ЗСУ: чоловіка засудили до позбавлення волі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі