четвер, 04 липня 2019 14:47

Вони поплатяться: росіяни жорстоко вбили 25-річного Едуарда Лободу
4

У лікарні міста Курахове від поранень помер військовослужбовець Королівської бригади – старший солдат Лобода Едуард Віталійович.

Він дістав важкі травми під час виконання бойового завдання, повідомляють у прес-службі 24 ОМБр імені короля Данила.

Захисник України разом із побратимами забезпечував прикриття проміжків, де передбачалась дія диверсійно-розвідувальних груп противника.

25-річний Едуард Лобода підрвався на новітній російській міні, яка має датчик рухів. Він прикрив собою побратимів.
Фото: 24 ОМБр імені короля Данила
Загинув 25-річний старший солдат Лобода Едуард Віталійович

За даними розвідки стало відомо, що росіяни проникали у Мар'іїнку та встановлювали міни на маршрутах, якими пересувалися наші військові.

Групі армійців, яку очолював загиблий, дали наказ знайти, звідки бойовики заходять на цю територію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відірвало руки і ноги": у лікарні Дніпра помер поранений

"Та, вочевидь напередодні, противник встиг встановити на даному напрямку фугаси з новітніми датчиками руху російського виробництва. Едуард, який був попереду своєї групи, прикрив побратимів від вибуху, прийнявши весь удар на себе. Майже добу медики намагалися врятувати йому життя, але, на жаль, поранення виявилися несумісними з життям", - пишуть у бригаді.

Лобода Едуард Віталійович народився 2 лютого 1994 року на Сумщині.

"Він був патріотом і воїном. Людиною, якій не бракувало мужності та відваги. Справжнім, щирим і надійним. Вічна пам'ять тобі, друже! Спи спокійно", - пишуть у бригаді.

3 липня, у Херсоні прощаються з військовим медиком Іриною Шевченко.

Її рідне місто зустріло на Антонівському мосту. Люди стояли на колінах, поки їхала машина з тілом медика. Провести в останню путь жінку приїхали товариші зі служби 36-ї бригади морпіхів.

Зараз ви читаєте новину «Вони поплатяться: росіяни жорстоко вбили 25-річного Едуарда Лободу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі