Ексклюзиви
понеділок, 14 червня 2021 14:45

Вистачає на 100%: ЗСУ замінили радянські снайперські гвинтівки

Вистачає на 100%: ЗСУ замінили радянські снайперські гвинтівки
Самозарядний карабін UAR-10 українська фірма Zbroyar створила на базі американської гвинтівки AR-15/M-16 під набій калібром 7,62х51 NATO. Фото: Анатолій Гаєвський

У Збройних силах України майже не залишилося радянських снайперських гвинтівок Драгунова. Військові отримали нову зброю.

Про це розповів інструктор зі снайпінгу благодійного фонду "Повернись живим" Руслан Шпакович "Мілітарному".

СВД масово здають на склади через непридатний для роботи снайперів стан.

"Вона в такому стані, що не являється зброєю в прямому сенсі цього слова, - каже Шпакович. - Ну, точною зброєю. Використовувати її хіба що як автомат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обрали кращого снайпера Сухопутних військ

У ЗСУ за останні роки надійшло щонайменше 1500 нових зразків різноманітних гвинтівок. Серед них - українського виробництва Zbroyar UR-10 та UBR-008, американські Savage-110 та крупнокаліберні 12,7 мм Barett M82.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Навчання під час війни": як твориться нова генерація снайперів ЗСУ

Значну частину з цих гвинтівок ЗСУ отримали як допомогу від союзників. Крім того, зброю передавали благодійники та волонтери.

"Стільки, скільки було поставлено, у принципі вистачає на 100 відсотків", - говорить Руслан Шпакович.

2018 року в Збройних силах України з'явилась нова спеціальність - марксмен - піхотний снайпер. Стріляють з високоточних гвинтівок. Працюють на відстані з 800 м, а звичайний боєць - на 300-400 м. Якщо снайпери діють окремо, то марксмен - штатний стрілець у кожному взводі. Готують марксменів для ЗСУ в Навчальному центрі "Десна" ім. князя Ярослава Мудрого на Чернігівщині.

Зараз ви читаєте новину «Вистачає на 100%: ЗСУ замінили радянські снайперські гвинтівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути