четвер, 14 жовтня 2021 10:34

"Виплакала всі сльози" - випустили серіал про жінок і війну
10

Відбувся передпрем'єрний показ нового документального серіалу про жінок у контексті війни "Сильна".

Проєкт зняв суспільний телеканал "UA: Перший". Авторкою серіалу є режисерка Сніжана Потапчук. Продюсеркою стала Катерина Феленюк - продюсерка творчого об'єднання суспільно-політичного мовлення.

Перший документальний цикл складається з трьох серій. Розповідатимуть про роль жінок у відновленні воїнів після повернення із зони ООС.

"За кожним сильним чоловіко стоїть сильна жінка", - каже Потапчук.

На створення серіалу її надихнула перша героїня Тетяна Гордійчук - дружина військовослужбовця, Героя України Ігоря Гордійчука.

Автор: Лілія Мицко
  Героями першої серії стали Тетяна та Ігор Гордійчук
Героями першої серії стали Тетяна та Ігор Гордійчук

"Я побачила фото, де Тетяна заховалася за його спину, щоб її не було видно, а хтось сфотографував збоку. Вона підтримувала чоловіка. Мене так вразила ця світлина, зачепила за живе. Я одразу знайшла контакти Тетяни і запропонувала їй стати учасницею проєкту. Вона погодилася.

Ми зустрілися, довго розмовляли, плакали. Якби не Гордійчук, то не було б цього серіалу", - розповіла авторка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розкрив єдиний спосіб завершення війни на Донбасі

Тетяна Гордійчук довго наважувалася на зйомки. Не хотіла переживати емоції знову.

"Я знала, що буде важко, бо згадувати всі події для мене було випробуванням. До цього до мене також зверталися журналісти. Приходили навіть у лікарню, де лежав чоловік. Однак тоді у мене були інші пріоритети. Я боролася за життя коханої людини і боялася, що будь-яке слово може змінити все. Я пам'ятаю, як він вперше сам побрився, почав ставати на ноги. Не хотілося нікоги в це пускати. Думла, що все може зникнути", - каже героїня.

Героями першої серії стали Тетяна та Ігор Гордійчук
Фото: Лілія Мицко
Героями першої серії стали Тетяна та Ігор Гордійчук
Героями першої серії стали Тетяна та Ігор Гордійчук
Героями першої серії стали Тетяна та Ігор Гордійчук
Героями першої серії стали Тетяна та Ігор Гордійчук

На передпоказ прийшли друзі та знайомі Гордійчуків. Вони були поруч увесь час та переймалися за долю Ігоря.

"Дуже важко було дивитися. Виплакали всі сльози. Ми працюємо разом із Тетяною і дуже нею пишаємося. Вона насправді сильна та добра жінка. Знали ситуацію, але багато подробиць дізналися сьогодні вперше. Немає слів", - поділилися враження від серіалу колеги Тетяни Гордійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Києві відзначатимуть День захисників і захисниць України - графік заходів

Ігор Гордійчук одразу погодився на те, щоб дружина знімалася у докуметальному проєкті. Сьогодні пишається Тетяною та не стримує слів вдячності до коханої.

Прем'єра першої серії відбудеться на "UA: Перший" 14 жовтня о 13:15. Вихід приурочили до Дня захисників і захисниць України. також серіал можна подивитися на YouTube-каналі "UA: Перший". Другу серію планують випустити 24 жовтня.

Ігор Гордійчук у 2014 році отримав відкриту черепно-мозкову травму. Машина, на якій він їхав із побратимами, натрапила на міну. Полковник пролежав під серпневим сонцем поранений майже три доби. Коли його знайшли, то думали, що вже мертвий. За його життя боролися українські лікарі.

Згодом Гордійчука відправили на реабілітацію в США. Генерал-майор Ігор Гордійчук отримав звання Герой України.

Зараз ви читаєте новину «"Виплакала всі сльози" - випустили серіал про жінок і війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі