четвер, 18 квітня 2019 13:21

Віктор Муженко: Конфлікт може стати повномасштабним упродовж години

Автор: liga.net
  Муженко наголосив, що інтереси Російської Федерації набагато масштабніші, ніж захоплення Криму і частини Донбасу
Муженко наголосив, що інтереси Російської Федерації набагато масштабніші, ніж захоплення Криму і частини Донбасу

Війна на Донбасі може стати повномасштабною впродовж години. Про це повідомив начальник Генерального штабу України Віктор Муженко, передає УНН.

"Особливість російсько-української війни в тому, що протягом години вона може перетворитися на повномасштабний конвенційний конфлікт із залученням сухопутного, морського, авіаційного компонентів і Сил спеціальних операцій. Дислокація військ РФ (ударні з'єднання сформовані ними уздовж українського кордону, зокрема і в Білорусі та в окупованому Криму) організована так, що вони без особливої підготовки можуть починати активні бойові дії. За нашими розрахунками і розрахунками НАТО, ці підрозділи на 70 відсотків готові до ведення боїв", — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов закликав визнати Росію країною тероризму

Муженко також наголосив, що інтереси Росії набагато масштабніші, ніж захоплення Криму і частини Донбасу.

"Вони намагаються відновити територію колишнього Радянського Союзу, стати глобальним гравцем у геополітиці. І на шляху реалізації цих амбіцій у них стоїть Україна. Це перше. Друге. Росії потрібен промисловий оборонний потенціал України, щоб максимально наростити свої можливості", — зазначив генерал.

На окупованій території Луганської області соціально-економічна ситуація під загрозою.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Муженко: Конфлікт може стати повномасштабним упродовж години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі