вівторок, 25 червня 2019 14:40

Викрили актиукраїнського інтернет-агітатора

Викрили актиукраїнського інтернет-агітатора
Викрили актиукраїнського інтернет-агітатора. Фото: Главком

У Маріуполі під час виконання завдань із забезпечення інформаційної безпеки держави працівники СБУ викрили антиукраїнського інтернет-агітатора.

Спецслужба встановила, що житель Маріуполя розміщував на персональних сторінках заборонених російських соціальних мереж матеріали із закликами до зміни меж території та державного кордону України, популяризував терористичні організації Д/ЛНР, - повідомляє ГЛАВКОМ.

Чоловік нав'язував прокремлівський погляд на події в Україні, маніпулював суспільною думкою перед виборами до Верховної Ради.

Правоохоронці задокументували, що матеріали, були спрямовані на радикалізацію суспільних настроїв, зокрема через поширення дезінформації про переговорний процес із врегулювання ситуації на Донбасі, провокування націоналістично налаштованих осіб до протестних дій.

Працівники СБУ вилучили з помешкання агітатора комп'ютерну техніку, мобільні термінали та сім-картки.

Проти чоловіка відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики вгатили з артилерії по українському селу

Уночі 25 червня у Москві на Красній площі затримали відеоблогера Руслана Соколовського.

Він вийшов на одиночний пікет із плакатом "Путін лох". Про затримання чоловік повідомив на сторінці в Instagram.

Зараз ви читаєте новину «Викрили актиукраїнського інтернет-агітатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі