неділя, 26 травня 2019 09:28

Використовують заборонену зброю - росіяни шість разів порушили режим тиші

Використовують заборонену зброю - росіяни шість разів порушили режим тиші
Росіяни шість разів обстріляли українські позиції минулої доби. Втрат серед наших військ немає. Фото: Телеканал 24

25 травня російські військові шість разів обстріляли українські позиції, порушивши режим припинення вогню. Один раз застосували міномети калібру 82 мм, які заборонені Мінськими угодами. Також обстріли велись із автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

Усі обстріли були в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід". Поблизу селища Опитне ворог використав міномети калібру 82 мм та великокаліберні кулемети. Бойовики чотири рази обстріляли населений пункт Піски з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. В районі села Павлопіль вони гатили з великокаліберних кулеметів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче від США дозволу на свободу дій в Україні - The Hill

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, одного окупанта поранено.

Ранком 26 травня ворог зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї один раз обстріляв українські позиції поблизу села Гнутове в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід". Українські військові не постраждали.

40% українців згодні на автономію Донбасу у складі України, якщо це вирішить конфлікт. Такі результати соціологічного опитування. 19% вважають, що треба ізолювати ці території й офіційно визнати, що їх неможливо повернути найближчим часом. 17% — що повернення можливе лише воєнним шляхом, треба продовжувати бойові дії.

Зараз ви читаєте новину «Використовують заборонену зброю - росіяни шість разів порушили режим тиші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі