вівторок, 28 січня 2020 10:38

Військова лікарка 5 годин оперувала фронтового собаку
4

Капрал одужує і може стати символом роти на шевронах
Фото: скріншот з Youtube
Капрал одужує і може стати символом роти на шевронах
Капрал одужує і може стати символом роти на шевронах
Капрал одужує і може стати символом роти на шевронах

П'ять годин оперували важко пораненого пітбультер'єра Капрала, який живе на позиціях військового підрозділу на Донбасі. Операцію проводила військова медик Часів-Ярського госпіталю Марія Щанкіна. До війни працювала в Київському зоопарку. П'ятий рік вона перебуває в зоні ООС і незабаром закінчує службу за контрактом.

Про це повідомляє Вільне радіо.

Пес потрапив до військових близько п'яти років тому. Відтоді супроводжує бійців на бойові чергування і попереджає про небезпеку. Понад місяць тому його знайшли в кущах важко пораненим і закривавленим. Медик підрозділу надав йому першу допомогу, перев'язав і відправив в Торецьк. Але, за словами військових, ветеринари Торецька відмовились йому допомогти.

"Пацани розповідали, що щось вибухнуло, але не надали цьому уваги - не подумали, що собака може підірватися. І потім, бідолаха, понад кілометр сам ішов. Він прийшов, упав, і реально його стан був важкий. У нього була страшна тахікардія, задишка, він задихався, майже помирав", - розповіла лікарка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали зворушливу зустріч звільнених моряка та собаки

"Під час надання допомоги Капралові у нього зупинилося дихання, йому проводили реанімаційні заходи. Я побачив, як медики рятують собаку, і зрозумів, що якщо, не дай Бог, зі мною щось трапиться, ці люди мені не дадуть померти", - розповів про той день боєць ЗСУ.

Зараз Капрал одужує і може стати символом роти на шевронах.

У мережі з'явилося відео, як пес старанно завиває під гімн України, що лунає з гучномовця. Ролик опублікували на Facebook-сторінці 11-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Військова лікарка 5 годин оперувала фронтового собаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі