понеділок, 02 грудня 2019 17:39

Війна на Донбасі: в ООН назвали кількість загиблих дітей

Війна на Донбасі: в ООН назвали кількість загиблих дітей
Від обстрілів на Донбасі постраждало 172 дитини. Фото: ЮНІСЕФ

Від початку бойових дій на Донбасі загинули 172 дітити та отримали поранення через розриви мін. Близько 430 тисяч дітей живуть безпосередньо поблизу лінії зіткнення. Про це повідомляють на офіційному сайті Дитячого фонду ООН.

"У Красногорівці внаслідок тривалих обстрілів чимало будівель зазнали суттєвих пошкоджень або вщент зруйновані. Через пошкоджені важливі об'єкти інфраструктури, деякі житлові помешкання були відрізані від води і електрики. У той час, як прилеглі території селища "засіяні" мінами і боєприпасами. Цей регіон залишається одним із найбільш замінованих . Через це не дивно, що діти можуть взяти в руки грати і з чим небезпечним гратись", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конвенція з прав дитини не працює - Денісова

Місцеві жителі прифронтових населених пунктів говорять, що осколки від вибухівки, деякі снаряди, знаходили навіть на території саду. Зафіксовані навіть випадки, коли діти знаходили небезпечні предмети просто посеред вулиці, які згодом вибухали у їхніх руках.

Представники ЮНІСЕФ продовжують працювати на сході Україні та надають консультації, психосоціальну підтримку та надалі інформують про мінну небезпеку.

"Багатьом дітям, для яких обстріли і стрілянина в школах залишаються повсякденною реальністю, навіть відвідування уроків може бути надзвичайно небезпечним і травмуючим досвідом", - говорять в Дитячому фонді ООН.

На фоні виступу шведської школярки Ґрети Тунберг хотілося би почути в ООН українських дітей з Луганщини і Донбасу, які окупувала і обстрілює Росія.

Зараз ви читаєте новину «Війна на Донбасі: в ООН назвали кількість загиблих дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі