субота, 10 квітня 2021 15:59

"Війна готується не так" - навіщо Росія стягує війська до українського кордону

"Війна готується не так" - навіщо Росія стягує війська до українського кордону
Росія демонструє свою силу перед Україною. Фото: Reuters

Активне розміщення російських військ та бойової техніки біля кордону з Україною не є сигналом масштабного наступу Москви.

Це підтвердили 2 джерела, близькі до ватажків бойовиків на Донбасі та до Кремля, у коментарі Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон вимагає від Росії ясності про війська на кордоні з Україною

"Москва свідомо дозволяє своїй військовій техніці бути виявленою вдень. Війна готується не так, це просто демонстрація сили", – відповіли вони журналістам.

30 березня Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що РФ зосередила вздовж кордону України і на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп, і під виглядом підготовки до навчань планує ще стягнути до 25 груп, що створює загрози військовій безпеці нашої держави.

Крім того, за даними ЗСУ, окупанти підсилюють передові підрозділи розвідувальними групами та снайперськими парами, проводять тренування особового складу із залученням інструкторів Збройних сил РФ. Також російсько-окупаційні війська тримають у готовності до застосування чергові підрозділи артилерії на певних напрямках, зокрема, у населених пунктах на окупованій території України.

Зараз ви читаєте новину «"Війна готується не так" - навіщо Росія стягує війська до українського кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі