середа, 12 червня 2019 16:37

Виховав чемпіона: син загиблого в АТО пілота зіграє у фіналі U-20 з футболу

Виховав чемпіона: син загиблого в АТО пілота зіграє у фіналі U-20 з футболу
Павло Дришлюк, майор авіації. Загинув 6 червня 2014-го. Фото: Обозреватель.

Батько гравця молодіжної збірної України з футболу Кирила Дришлюка Павло Дришлюк 5 років тому загинув під час виконання бойового завдання на Донбасі.

Майора авіації 6 червня 2014-го на своєму літаку-фоторозвіднику АН-30Б збитили терористи над Слов'янськом на Донеччині. Ракета поцілила у правий двигун. Почалася пожежа, вогонь перекинувся на праве крило, літак почав різко втрачати висоту і падати на житлові квартали Слов'янська.

"Командир екіпажу підполковник Костянтин Могилко віддав наказ залишити літак. Борттехнік Павло Дришлюк допоміг двом молодим лейтенантам зняти бронежилети, вдягти парашути і вистрибнути з літака на 800-метровій висоті. Сам же разом із командиром і бортмеханіком прапорщиком Олексієм Потапенком залишився у літаку. Ціною власного життя екіпаж направив літак за межі міста і запобіг жертвам серед мирного населення", — повідомили на сторінці "Записки динамівця — журнал "біло-синіх" у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики влаштували перестрілку з бійцями ООС і поплатилися

20 червня 2014-го Павла Дришлюка посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

На лінії розмежування на Донбасі ліквідували бойовика ДНР 23-річного Богдана Грицая на прізвисько "Москва".

Зараз ви читаєте новину «Виховав чемпіона: син загиблого в АТО пілота зіграє у фіналі U-20 з футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі