четвер, 22 квітня 2021 16:50

Відведення російських військ: треба слідкувати за справами Медведчука, щоб не було поступок

Відведення російських військ: треба слідкувати за справами Медведчука, щоб не було поступок
Танки, вантажівки та інша військова техніка на полігоні Погорово поблизу Воронежа, Росія заявила про відвід. Фото: Maxar Technologies (Courtesy image)

Відведення російських військ ще не відбулося, і нам не варто розслаблятися, бо Російська Федерація буде під боком ще роки, вважає офіцер резерву Збройних сил України Роман Кулик.

"Те, що цього разу відводять війська, може бути просто заявою для Сполучених Штатів Америки та Європейського Союзу, щоб показати, що деескалуються. Частина військ може залишитись", - пояснив.

Однієї причини такого рішення Росії нема, додає.

"Це може бути й рівень боєздатності Збройних сил України, і навчання, які проводила наша Служба безпеки, низка бойових бригад, які перебувають не в зоні проведення Операції об'єднаних сил, і збір територіальної оборони, який проводився протягом останніх кількох тижнів. Ключове - підтримка наших західних партнерів. Насамперед США. І навіть країн ЄС, які не звикли підтримувати Україну публічно, - Німеччини та Франції. Серед причин може бути й внутрішня політична ситуація в Росії й просто інше рішення Путіна, бо ніхто не знає, що насправді в нього в голові".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США відповіли на зухвалі погрози Путіна щодо перетину "червоних ліній"

Варто слідкувати за результатами зустрічей радників "нормандського процесу" щодо кластерного плану виконання Мінських домовленостей, радить Кулик.

"Судячи з заяв, радники не домовилися ні про що. Але які поступки могла отримати РФ, достеменно не знаємо. Один з додаткових індикаторів - санкції та кримінальні справи проти Медведчука та його оточення. Якщо будуть спущені на гальма, то можемо ці події пов'язати".

Росія відводить війська від кордонів України. Міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу заявив, що ухвалив рішення завершити навчання в Південному і Західному військових округах.

Зараз ви читаєте новину «Відведення російських військ: треба слідкувати за справами Медведчука, щоб не було поступок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі