вівторок, 29 вересня 2020 15:31

Відставка Фокіна з ТКГ: депутати підготували звернення до Зеленського
3

У Верховній Раді депутати підготували звернення до президента Володимира Зеленського про відкликання Вітольда Фокіна з української делегації у Тристоронній контактній групі. Усі представники депутатських груп і фракцій підписали документ, крім "Опозиційної платформи - За життя".

Про це народна депутатка від партії "Голос" Соломія Бобровська повідомила у Facebook.

"Обіцяла депутатський запит щодо відкликання Фокіна з української делегації ТКГ. Окрім ОПЗЖ, всі представники депутатських груп та фракцій поставили свої підписи".

29 вересня Фокін має прийти на комітет із питань державного будівництва, додала Бобровська.

"Співчуваю йому, всі на високих настроях готують свої запитання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Зеленський не звільнить Фокіна, значить - поділяє його риторику - Геращенко

22 вересня народний депутат із фракції "Голос" Роман Лозинський повідомив, що депутати його фракції у Верховній Раді ініціюють вихід Вітольда Фокіна з Тристоронньої контактної групи і готують відповідний запит до президента.

Приводом для звернення про відкликання Фокіна з ТКГ стали його виступи за загальну амністію, за особливий статус не тільки ОРДЛО, але й усього Донбасу, а також за створення "міжнародного тимчасового уряду" на суверенній території України.

18 серпня 2020-го Зеленський призначив Вітольда Фокіна першим заступником глави української делегації в ТКГ з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Відставка Фокіна з ТКГ: депутати підготували звернення до Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі