пʼятниця, 30 жовтня 2020 23:58

Відбулося екстрене засідання Тристоронньої контактної групи: що вирішили

Відбулося екстрене засідання Тристоронньої контактної групи: що вирішили
Відбулося позачергове засідання ТКГ. Фото :Високий замок

Повідомили підсумки позачергового засідання Тристоронньої контактної групи, яке ініціювала українська сторона після загибелі двох і поранення двох українських військових внаслідок обстрілу бойовиків.

Україна зажадала негайно припинити порушення режиму тиші і ескалацію конфлікту, яка "має ознаки заздалегідь спланованої", повідомляється на сторінці української делегації в Facebook

Сторони обговорили загострення, домовилися дотримуватися режиму тиші, обговорили заходи щодо запобігання подальшим порушенням перемир'я і домовилися продовжити консультації на наступному засіданні ТКГ, яке має відбутися 10 листопада.

"Українська делегація розуміє, що гарантовано домовитися можливо лише тоді, коли головний гравець, який стоїть за спиною однієї зі сторін на лінії розмежування, дає згоду домовитися. Тому в української делегації залишається питання: чи розуміють наші візаві ступінь своєї відповідальності за можливу ескалацію збройного конфлікту?.." — додали в українській делегації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі можуть відкрити чергове КПВВ

Вночі 30 жовтня поблизу населеного пункту Водяне бойовики двічі відкривали вогонь з гранатометів і стрілецької зброї, внаслідок чого загинули двоє військових і ще двоє були поранені.

Зараз ви читаєте новину «Відбулося екстрене засідання Тристоронньої контактної групи: що вирішили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі