понеділок, 20 липня 2020 12:53

Ветеран АТО показав запеклі бої на околицях Донецького аеропорту

Ветеран АТО показав запеклі бої на околицях Донецького аеропорту
Колишній боєць зняв фільм про бої за Донецький аеропорт. Фото: armyinform.com.ua

В Україні презентували другу частину військово-документального фільму "93: Бій за Україну".

Як розповів АрміяInform автор кінострічки, колишній боєць 93-ї ОМБР Вадим Вейді, фільм розповідає про історію боїв 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ 2014–2016 років на околицях Донецького летовища.

За його словами, "93: Бій за Україну" - це трилогія про перемоги, поразки, героїзм і самопожертву українських військових під час російської агресії на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пошта присвятила марку кіборгам

Перша частина - про початок війни, мобілізацію, формування військових батальйонів, а також, як перша батальйонна тактична група вийшла на Луганщину для прикриття державного кордону, а ще - про українських військових, які просувалися Донецькою областю під час звільнення перших українських міст від агресора.

У другій частині йдеться про активну фазу війни - бої у передмісті Донецька, оборону Донецького аеропорту та навколишніх населених пунктів.

Третя частина розповідає про історію 3-го батальйону 93-ї бригади та 20-го батальйону територіальної оборони, звільнення Красногорівки та Мар'їнки на Донеччині, утримання позицій у Пісках, Авдіївці та в інших населених пунктах.

Фінансування першої частини фільму здійснювалося коштом небайдужих. Другу зняли за підтримки Дніпропетровської обласної спілки ветеранів АТО. Фінансування для роботи над третьою частиною наразі триває.

Допрем'єрні покази другої частини військово-документального фільму "93: Бій за Україну" вже відбулися у Запоріжжі, а також Кам'янському та Вільнянську на Дніпропетровщині.

25 липня подивитися фільм можна буде в Києві, 29 - у Кривому Розі.

Всеукраїнська прем'єра відбудеться на телеканалі "Суспільне" у серпні.

Зараз ви читаєте новину «Ветеран АТО показав запеклі бої на околицях Донецького аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі