понеділок, 12 березня 2018 09:00

В Україні відродили Національну гвардію

В Україні відродили Національну гвардію
Національну гвардію відродили в Україні 12 березня. Фото: 5 канал

12 березня 2014 року відновили Національну гвардію України, під час російської агресії в Криму та на Донбасі.

11 березня 2014-го виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов звернувся до Верховної Ради, і того ж дня прийняли рішення відродити Національну гвардію України.

13 березня 2014 року Верховна Рада України затвердила закон та фінансування Національної гвардії. Рішення підтримали 262 народних депутати із 330 зареєстрованих у сесійній залі.

Базою для відновлення Національної гвардії стали внутрішні війська МВС України, які перетворилися на військове формування з правоохоронними та службово-бойовими функціями. Загальна чисельність Національної гвардії України не перевищує 60 тис. військовослужбовців. У разі потреби чисельність Національної гвардії України можуть збільшити відповідним законом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков закликав нацгвардійців готуватися до звільнення Криму і Донбасу

Національна гвардія України є основним суб'єктом з припинення масових заворушень.

На 1 березня 2017-го чисельність Національної гвардії становила 50 тис. осіб.

Гасло: "Честь. Мужність. Закон."

Після здобуття Україною незалежності 1991 року, законом України утворили військове формування Національна гвардія. Підрозділ, утворений на базі Внутрішніх військ УРСР, згодом розформували, від 11 січня 2000-го.

Зараз ви читаєте новину «В Україні відродили Національну гвардію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі