субота, 30 травня 2020 18:30

В Україні думають над відновленням економіки окупованого Донбасу

В Україні думають над відновленням економіки окупованого Донбасу
В Україні працюють над стратегією відновлення економіки Донбасу. Фото: pixabay.com

В Україні розпочали роботу над проєктом стратегії економічного відновлення Донбасу.

Як повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, для цього до співпраці залучають органи місцевого самоврядування, громадські та правозахисні організації.

"Мінреінтеграції здійснюватиме постійний моніторинг ситуації на тимчасово окупованих Росією територіях Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Інформація залучатиметься з різних джерел. Зокрема, на засадах партнерства з органами державної влади та місцевого самоврядування, розвідувальним співтовариством, громадськими й правозахисними організаціями, адвокатами та журналістами", — заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко на пресконференції з нагоди презентації досліджень "Східної правозахисної групи", присвячених незаконній експлуатації надр в Донецькій і Луганській областях підконтрольними Росії суб'єктами в ОРДЛО, а також щодо агентів проросійської ідеології в тимчасово окупованих районах Донбасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина назвала умови проведення нового "нормандського" саміту

На його думку, для економічного відновлення потрібно врахувати не тільки суто економічні чинники, але й безпекові, соціальні, гуманітарні.

"Ми вважаємо, що стратегія, яка спирається на широкий консенсус, буде більш дієвою. Адже усі, хто був дотичний, стануть драйверами закладених до неї ідей і, як наслідок, позитивних змін", — сказав Яременко.

Він також вважає, що необхідно відділяти осіб, які вчиняли злочини, від людей, які фактично стали заручниками окупантів.

"Це обов'язкова умова безпечної реінтеграції тимчасово окупованих територій України — і Кримського півострова, і окремих районів Донецької та Луганської областей", — наголосив він.

Україна не може позбавити людей, які отримали російське громадянство на окупованому Донбасі, українського паспорта.

Зараз ви читаєте новину «В Україні думають над відновленням економіки окупованого Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі