четвер, 12 жовтня 2017 13:26

В Росії встановили пам'ятник бойовикам із емблемою ЗСУ

У російському місті Ростові-на-Дону встановили пам'ятник "героям Донбасу" з емблемою Збройних сил України.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив користувач Олександр Фельдман.

"У Ростові-на-Дону встановили меморіал "героям Донбасу" з емблемою ЗСУ. Цікаво, полізуть його пиляти болгарками, як недавно спилювали шмайсер з пам'ятника Калашникову?" - написав він.

Автор: Олександр Фельдман
  Пам'ятник з емблемою ЗСУ
Пам'ятник з емблемою ЗСУ

Як повідомляється на сторінці "Чоткий ТАСС" в Тwitter, пам'ятник ще не відкритий і перебуває під охороною.

"У Ростові-на-Дону встановили пам'ятник російським добровольцям на Донбасі. Ще до офіційного відкриття його охороняють від вандалів. Ну ок, х*ен з вами. Тільки одне не зрозуміло, чому його поставили на честь ЗСУ?" - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися подробиці знищення пам'ятника героям Небесної сотні на Майдані

За інформацією "Комерсант", відразу кілька громадських активістів міста направили листи про незаконність установки "пам'ятника найманцям" голові міської думи Зінаїді Неярохіной, голові адміністрації Ростова Віталію Кушнарьову, прокурору Петру Трехглазову, а також спікеру донського парламенту Олександру Іщенку.

Громадським активістам прийшли однотипні відповіді про те, що з проханням про встановлення пам'ятника героям Донбасу звернулась міська рада ветеранів.

"Не задоволені даним фактом можуть оскаржувати рішення міської влади в суді", - йдеться у відповідях.

Вранці 24 серпня вандали облили фарбою нещодавно встановлений на перетині просп. Леся Курбаса та вул. Академіка Корольова пам'ятник воїнам АТО. У ніч на 25 серпня невідомі кинули в пам'ятник саморобний вибуховий пристрій. В результаті вибуху пам'ятник не постраждав. Біля нього залишилася яма діаметром 50 см і глибиною 10 см.

Зараз ви читаєте новину «В Росії встановили пам'ятник бойовикам із емблемою ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі