вівторок, 19 липня 2022 11:21

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі підготовка до "референдуму" у розпалі – Андрющенко

У тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині росіяни готуються до проведення так званого референдуму.

Для цього почали нову хвилю збору персональних даних місцевих жителів. Роблять це під виглядом чергового збору заяв на відновлення житла, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Тelegram 19 липня.

"Це вже третя хвиля збору заяв під цим приводом. Активізація та поновлення пов'язані з новими планами/вказівками від російських кураторів про перенесення дати "референдуму" на кінець липня – початок серпня", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Медицини немає навіть в мінімальному розумінні": Андрющенко про Маріуполь

Також у заблокованому місті триває підготовка до "мобілізації". Для отримання разової перепустки на виїзд або в'їзд у Маріуполь обов'язковим для подання є військовий квиток, за даними Андрющенка.

"Облік веде безпосередньо комендатура, звіряючи дані, надані в заявах на відновлення житла. Таким чином не тільки формуються списки для підтасовування референдуму, а й відновлюють військовий облік", – підсумував радник.

Автор: t.me/andriyshTime
  У Маріуполі почалася нова хвиля збору персональних даних місцевих жителів
У Маріуполі почалася нова хвиля збору персональних даних місцевих жителів

Кремль хоче, щоб посібники окупантів на сході України були готові до проведення так званих референдумів у серпні цьогоріч, за даними ЗМІ.

На території псевдореспублік ДНР і ЛНР ведеться попередня підготовка. За базовим сценарієм "референдуми" передбачається провести одночасно, пише "Коммерсантъ" із посиланням на анонімні джерела.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі підготовка до "референдуму" у розпалі – Андрющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі