вівторок, 21 листопада 2017 09:58

В Луганській області може статися екологічна катастрофа — міністр

В Луганській області може статися екологічна катастрофа — міністр
Вадим Черниш Фото: WordPress.com

Внаслідок затоплення шахт під Первомайськом Луганщина може зіткнутися з екологічною катастрофою, вважає міністр тимчасово окупованих територій Вадим Черниш.

Про це інформує "5 канал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роблять із Донбасу колонію - Клімкін розповів про плани Росії

За словами міністра підприємство "Первомайськ" має дві шахти на окупованій території, які затоплюються. "Це становить небезпеку не тільки для самих шахт, як об'єктів, вода з них може потрапити у джерела питного водопостачання", - заявив Черниш і зазначив, що на окупованих територіях ніхто не дбає про інтереси населення.

Екологічна катастрофа почала назрівати на Луганщині ще в кінці 2015 року, коли на окупованій території, в результаті аварії на шахті "Первомайська", зупинився водовідливний комплекс і почалося підтоплення. Була небезпека, що в результаті води з шахт будуть забруднювати водоносні горизонти, розмивати родючі шари ґрунту і витісняти на поверхню метан.

Нагадаємо, що раніше була інформація про те, що окуповані території Луганської області залишаться без води. Компанія "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) заявила про намір знеструмити насосну станції Попаснянського водоканалу.

Зараз ви читаєте новину «В Луганській області може статися екологічна катастрофа — міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі