вівторок, 26 лютого 2019 15:39

В ДНР вирішили захопити усі храми ПЦУ

В ДНР вирішили захопити усі храми ПЦУ
Окупаційна влада ДНР поставила нездійсненні умови про перереєстрації статутів Православної церкви України за законами псевдореспубліки / фото: Антикор

Окупаційна влада ДНР поставила нездійсненні умови про перереєстрації статутів Православної церкви України за законами псевдореспубліки.

Православна церква України може втратити 36 храмів, Будинок милосердя, єпархіальне управління, пише на своїй сторінці у Facebook архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій.

"Влада т.з. ДНР, порушуючи всі можливі закони, попередила духовенство і віруючих нашої Церкви, що з 1-го березня цього року вони захоплять та відберуть всі наші парафії, храми , майно, земельні ділянки, а духовенство виженуть (депортують) на територію, підконтрольну Українскій владі. Є велика небезпека, що вже через декілька днів вони зможуть скоїти цей злочин. Тисячи віруючих залишаться без своєї Церкви і без своїх духовних отців", - написав архієпископ Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики викрадають священиків, які залишилися на окупованому Донбасі

Він звернув увагу, що цей "закон" стосується багатьох конфесій крім Московського патріархату.

На окупованому Донбасі вільно можуть працювати лише общини Української православної церкви Московського патріархату. Священиків інших релігійних конфесій викликають на допити й погрожують виселенням. Більшість храмів і церков зачинені або пошкоджені під час обстрілів.

Зараз ви читаєте новину «В ДНР вирішили захопити усі храми ПЦУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі