середа, 11 листопада 2015 14:22

Українським військовим можуть дозволити стріляти у відповідь

Українським військовим можуть дозволити стріляти у відповідь
Фото: www.ntv.ru

Штаб АТО повідомив, якщо бойовики надалі обстрілюватимуть українські позиції, то військовим дозволять відкривати вогонь у відповідь.

Про це сказали у штабі АТО кореспондентам ТСН.

За словами речника Міноборони Владислава Селезньова, у зв'язку з активізацією бойовиків останніми днями вже направили відповідний запит в ОБСЄ. Попередили, що українські війська стрілятимуть, але зі зброї, що не заборонена Мінськими домовленостями.

Також Генштаб відправ запит до ОБСЄ із проханням з'ясувати, чи всю тяжку зброю відвели від лінії зіткнення бойовики.

За останні тижні противники активно викликали українських військових на провокації. Штаб АТО щодня повідомляє про нові обстріли з боку бойовиків.

Бойовики ведуть наземну та радіоелектронну розвідку порядків українських військ та проводять обстріли в тилу сил АТО з допомогою диверсійних груп. А також роблять спроби витіснити підрозділи українських військ із займаних ними позицій на деяких ділянках.

Нагадаємо, у лютому 2015 року підписали перші Мінські угоди. У серпні "нормандська четвірка" знову зібралась. Після чого Петро Порошенко оголосив, що вперше запрацювали Мінські угоди.

Раніше повідомлялось, що тепер є не тільки "мінські", а й "паризькі" домовленості.

Зараз ви читаєте новину «Українським військовим можуть дозволити стріляти у відповідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі