середа, 04 грудня 2019 11:44

Український музикант поскаржився на утиски російськомовних і роботяг Донбасу

Український музикант поскаржився на утиски російськомовних і роботяг Донбасу
Юрій Бардаш дав інтерв'ю Дудю. Фото: РБК Україна

Український музикант і продюсер Юрій Бардаш в інтерв'ю російському блогеру Юрієм Дудем заявив про утиски російськомовного населення і жителів Донбасу.

"Заборонили всі російські школи або скасували - не знаю, як це назвати. В Україні 50 або 45, або 60 відсотків російськомовних людей, які виросли, народилися, ввібрали російську мову, і це їх рідна мова. Україна - їхня країна рідна, але мова їх - російська. Відчувається жорсткий тиск на цих людей. Ти відразу сепаратист, відразу ватник. Відбувається цькування людей. Останні 5 років я спостерігаю свавілля в цій країні. Дуже часто чую вислів "типове донбаське бидло". Це люди, які працюють. Їхнє життя - робота, завод. Так, вони суворі, вони люті, не такі культурні як в столиці, вони не знають таких слів як LOL і подібної ху*ти", - поділився своєю думкою Бардаш.

Бардаш, уродженець Алчевська, вважає, що зараз "почався якийсь рух до миру". Проте засуджує декомунізацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Донбасу готуються "порвати економіку України"

"Війська розвели, але все це відбувається з таким скрипом. Я кажу про всіх, хто утискає російськомовне населення в Україні. Це дуже боляче, погано і просто огидно. Це є у нас в країні. Мій дід воював, і я ріс зі свідомістю великої перемоги, я і мій народ - переможці. А у нас зараз всі пам'ятники зносять, а вулиці називають іменами людей, які, коли німці в Україну приходили, допомагали їм. Зараз у нас трохи інші герої в країні, нам все це нав'язують", - підсумував музикант.

Юрій Бардаш зараз займається електронним проектом YOURA. Раніше він був продюсером груп Quest Pistols, "Нерви". Один з творців і учасників групи "Гриби".

Підлітки з Донбасу жорстоко побили проукраїнського активіста Артема Мирошниченка. В результаті нападу чоловік отримав тяжкі поранення і перебуває в комі. Хлопці напали на українця по вул. Горького, в районі поштового відділення № 7.

Зараз ви читаєте новину «Український музикант поскаржився на утиски російськомовних і роботяг Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі