понеділок, 22 жовтня 2018 16:04

Українські десантники посіли друге місце на престижних змаганнях у Британії
6

Українські військовослужбовці 2 рік поспіль здобули "срібло" на багатонаціональних змаганнях "Кембрійський патруль", які відбулися неподалік містечка Брекон в Уельсі у районі Чорних гір.

Торік на Cambrian Patrol їздила команда 3 окремого полку спецпризначення, яка показала другий результат. Цього разу справу спецпризначенців продовжили десантники, інформує прес-служба командування десантно-штурмових військ ЗСУ.

Фото: dshv.mil.gov.ua

Упродовж тижня 127 команд із 27 країн демонстрували свою майстерність у проходженні виснажливого 80-кілометрового маршу та у виконанні різних бойових завдань.
"Українські десантники обігнали 13 команд, 8 із яких згодом зійшли з дистанції", – повідомляють у ДШВ.

"З урахуванням того, що наші воїни десь йшли в обхід, адже високими горами пересуватись непросто – висота складала близько 420-670 м, а схил – від 45 до 70 градусів, тому протяжність маршу українських десантників досягнула 85-95 км. Кожен учасник ніс на собі 2 рюкзаки загальною вагою 41 кг, зброю, подвійний боєкомплект і радіостанцію з 4 батареями", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряним силам ЗСУ відремонтували ще один транспортник Іл-76

Міжнародні військові змагання "Cambrian Patrol" вважаються одними з найскладніших у Європі. Їх почали проводити з 1959-го, коли група військовослужбовців сухопутних військ Британії територіальної оборони Уельсу розробила курс тренувань на вихідні дні, який складався із марш-кидка на довгу дистанцію через Кембрійські гори та завершувався стрільбами на полігоні Сеннібрідж.

Українські військовослужбовці брали участь у військових навчаннях у Німеччині. Навчання SaberJunction проходить підрозділ 13 батальйону 95 бригади Десантно-штурмових військ, про це повідомляє прес-служба ЗСУ. Бійці отримали завдання в складі сил OpFor організувати оборону німецького міста Убенсдорф.

Зараз ви читаєте новину «Українські десантники посіли друге місце на престижних змаганнях у Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі