понеділок, 14 січня 2019 09:49

Українська армія отримає високоточну зброю майбутнього

Автор: з відкритих джерел
  Українська "Вільха" отримає автоматизовані системи управління і нові високоточні снаряди
Українська "Вільха" отримає автоматизовані системи управління і нові високоточні снаряди

Цьогоріч Україна почне серійне виробництво реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) "Вільха". Це модернізована версія "Смерча" періоду СРСР. Цей ракетний комплекс оснащений системою самонаведення і вражає ціль на відстані 120 км. Розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, передає "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі зафіксували 22 російських "Гради"

"Вільха" – один із зразків високоточної зброї, яку розробили у досить короткі терміни. Високоточна вона тому, що здатна вражати цілі з гарантованою точністю вище 50%.

"Думаю, що вже цьогоріч ми отримаємо певну кількість модернізованих систем "Смерч" із можливостями, які забезпечує нова розробка", – розповів експерт.

На відміну від радянського "Смерча", українська "Вільха" отримає автоматизовані системи управління і нові високоточні снаряди.

"Тепер кожна ракета має свою мету і на дальності 70 км може знищувати цілі не за площею, як старий "Смерч", а точковим попаданням. Друга ключова відмінність – автоматизована система, що дозволяє призначити кожній ракеті свою мету".

Згурець акцентував, що також "Вільха" отримає високоточну реактивну систему залпового вогню.

"У передній частині ракети розташовані 92 маленьких двигуни, які коректують політ ракети. "Вільха" - це новий зразок озброєння", - сказав експерт.

Польща та Україна виготовлять новий зенітно-ракетний комплекс. В основі проекту має бути ракета, створена на базі технологій авіаційної Р-27, яка серійно виготовляється в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Українська армія отримає високоточну зброю майбутнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі