неділя, 11 червня 2017 18:29

Українці не хочуть віддавати Донбас - соцопитування

Більшість українців (55%) вважають, що окуповані Росією райони Донецької і Луганської областей повинні бути частиною України, як і раніше, свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

  3% українців вважає, що ОРДЛО повинне бути в складі Росії - опитування.
3% українців вважає, що ОРДЛО повинне бути в складі Росії - опитування.

У порівнянні з 2015 роком настрої українців не змінилися: єдність країни підтримують більшість громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці не хочуть візовий режим з Росією

Ще 15% респондентів вважають, що ці райони повинні бути частиною України, але з розширеними повноваженнями в результаті реформи децентралізації. Надати окупованій частині Донбасу особливий статус у складі України готові 10% опитаних. Вважають, що ОРЛДО має отримати незалежність або стати частиною Росії 3% українців.

 

Опитування було проведено Соціологічною групою "Рейтинг" серед 2400 респондентів з 21 квітня по 5 травня 2017 року.

56% населення самопроголошених "республік" Донбасу бачать своє майбутнє у складі України. Жителі контрольованих Києвом районів бачать своє майбутнє у складі України: 65% – у сучасному статусі, ще 26% хочуть певної автономії. Бажання жителів самоназваних ДНР та ЛНР виявились майже ідентичними. 21 відсоток жителів окупованої частини хочуть бути частиною України без особливого статусу, а 35 відсотків вважають за краще особливий статус для цих територій всередині України. 11 відсотків жителів підконтрольних бойовикам територій бачать Донбас у складі Росії без жодних умов, ще 33 відсотки погоджуються на приєднання до РФ лише із "особливим статусом", – йдеться в дослідженні.

Зараз ви читаєте новину «Українці не хочуть віддавати Донбас - соцопитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі