середа, 02 січня 2019 18:30

Україна продала Саудівській Аравії ракет на $24,2 млн

Україна продала Саудівській Аравії ракет на $24,2 млн
ПТКР ІІ покоління "Корсар", який придбала Саудівська Аравія / фото: КБ "Луч"

Україна продала Саудівської Аравії протитанкові ракетні комплекси "Скіф" та "Корсар".

Вартість поставки складає $24,2 млн - 670 - млн грн, повідомляє Defence Blog.

Ці ракетні комплекси розроблені та виготовляються Державним підприємством "Державне Київське конструкторське бюро "ЛУЧ".

В рамках угоди замовнику було відправлено:

• протитанкових ракетних комплексів "Скіф" – 30 одиниць
• протитанкових ракетних комплексів "Корсар" – 15 одиниць
• ракет до них – 300 штук

ПТРК "Корсар" може використовуватись зі станка та без нього, коли стрільба ведеться з брустверу чи плеча. Наведення ракети здійснюється по лазерному променю. Максимальна дальність стрільби ракетою РК-3, якою оснащується "Корсар", складає 2,5 тис. м. Також цей ПТРК може використовувати й інші варіанти цієї ракети з уламково-фугасною бойовою частиною – РК-3ОФ та тандемно-кумулятивною бойовою частиною – РК-3К.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Єгипті виготовили артилерію на базі КрАЗ

ПТРК "Скіф" – це експортна назва протитанкового ракетного комплексу "Стугна-П", яка постачається для української армії. Цей ПТРК встановлений на пусковій установці у вигляді триноги. Дальність роботи цього комплексу – 5 тис. м. Вони комплектуються ракетами з тандемними кумулятивними (РК-2С та РК-2М-К) та уламково-фугасними (РК-2ОФ та РК-2М-ОФ) бойовими частинами.

З початку року до Збройних Сил поставили понад 650 зразків озброєння і військової техніки. Зокрема, бойові машини піхоти, автомобільну техніку, артилерійські системи, автоматичні гармати, радіотехнічні засоби, безпілотні авіаційні комплекси, засоби зв'язку. Торік - 21 зразок озброєння та військової техніки.

Зараз ви читаєте новину «Україна продала Саудівській Аравії ракет на $24,2 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі