субота, 21 грудня 2019 18:30

Україна придбає американські гелікоптери "Apache"

Україна придбає американські гелікоптери "Apache"
Американські ударні гелікоптери McDonnell Douglas AH-64 "Apache" можуть придбати для Збройних сил України / фото: ukrmilitary.com

Міністерство оборони планує закупити американські ударні гелікоптери McDonnell Douglas AH-64 "Apache".

Таке рішення прийняте за результатами оборонного огляду, який завершився минулого тижня, а його результати передані до Кабінету Міністрів України.

Під час огляду були оцінені загрози нацбезпеці та перспективи розвитку безпекового середовища; здійснено планування сил та ресурсів; формування перспективної моделі організації оборони та складових сил оборони.

Результати огляду стануть базою для розробки Стратегії воєнної безпеки України, стратегій та програм розвитку видів і родів військ Збройних Сил України, інших компонентів сил оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армії купуватимуть натовські намети та взуття

У військовому відомстві вважають, що необхідно ліквідувати прогалини у спроможностях української армії та вітчизняному обороно-промисловому комплексу закупівлею сучасного озброєння з-за кордоном, зокрема це стосується гелікоптерів AH-64 "Apache", літаків F-16 "Fighting Falcon", зенітно-ракетних систем "Patriot", протитанкових ракет "Javelin" та ін.

Українська армія реформуватиметься до стандартів НАТО, "не на словах, а на ділі".

Зараз ви читаєте новину «Україна придбає американські гелікоптери "Apache"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі