вівторок, 06 серпня 2019 10:23

Україна прицінюється до бразильських літаків-штурмовиків Super Tucano

Делегація Повітряних сил ЗС України на чолі з командувачем – Сергієм Дроздовим прибули у Бразилію для оцінки придбання легких турбоґвинтових штурмовиків Embraer EBN-314 Super Tucano.

Для них були організовані демонстраційні польоти на базі 3/3-ї Авіаційної ескадрильї 5-го крила, на озброєнні якого є такі літаки, повідомляє infodefensa.com

Автор: Міністерство оборони Бразилії
  Легкі штурмовики Super Tucano є на озброєнні 17 країн, включаючи США. Найбільше літаків є у Бразилії - майже 100
Легкі штурмовики Super Tucano є на озброєнні 17 країн, включаючи США. Найбільше літаків є у Бразилії - майже 100

Українську делегацію ознайомили з організаційно-штатною структурою підрозділу та показали, як організована робота з обслуговування літаків.

Також представники Повітряних сил відвідали підприємство Embraer Defence & Security, під час якого було обговорено можливу співпрацю та різні умови придбання літаків. Зокрема, за програмою LAS (Light Attack – легкий штурмовик), яка дозволяє залучити українські підприємства до виготовлення озброєння на літаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінборони відмовилось від броньовиків "Дозор-Б". Купують польський аналог

EMB-314 Super Tucano — розробка бразильської компанії Embraer. Спочатку планувалось, що літак використовуватиметься як навчальний, проте згодом було доопрацьовано під легкий турбоґвинтовий штурмовик.

Перший прототип літака піднявся в небо 1999-го. Маса корисного навантаження Super Tucano становить 1550 кг, а дальність польоту за використання підвісних паливних баків – до 8 год.

Для зльоту і посадки літака достатньо злітно-посадкової смуги довжиною 900 м. Озброєння EMB-314 містить 2 кулемети 50-го калібру з 200 патронами кожен, розташовані в крилі.

Літак може також оснащуватися ракетами класу "повітря-повітря" типу AIM-9 виробництва Raytheon, підвісними ракетними контейнерами і звичайними або керованими бомбами.

У Миколаєві на державному підприємстві "Миколаївський авіаремонтний завод "НАРП" нині триває ремонт 2 бойових літаків Повітряних сил ЗС України – Су-24М і Су-24МР, що завершиться до кінця року.

Зараз ви читаєте новину «Україна прицінюється до бразильських літаків-штурмовиків Super Tucano». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі